De Plastic Bende op school

Kom in actie met jouw klas!

De Plastic Bende voert actie voor de zeeschildpad en tegen plastic in zee. Dat is hard nodig want elk uur belanden er bijna 10 zwembaden vol aan plastic in zee. Hierdoor sterven jaarlijks miljoenen zeedieren waaronder de zeeschildpad. Ook jij kan met jouw school de zeeschildpad bevrijden uit plastic. Download het gratis lespakket en doe mee!

Doe mee en win!

Het lesmateriaal zal jouw groep vast inspireren om zelf in actie te komen voor de zeeschildpad! Sluit je samen met de klas aan bij de Plastic Bende. Je kunt kinderen uitdagen om zelf in actie te komen óf je kunt samen een grote actie organiseren zoals het verzamelen van lege plastic flessen. Door zoveel mogelijk geld in te zamelen kunnen we de zeeschildpadden en andere zeedieren bevrijden uit plastic. En maak je kans op toffe prijzen!

Hoofdprijs: Niek of Janouk komt langs en een cadeautje voor de hele klas!

 

Hoe doe je mee?

Er zijn twee manieren om mee te doen en kans te maken op toffe prijzen. 

Meeste losgeld

1. Verzin een actie waarmee jullie als klas zo veel mogelijk geld ophalen voor de zeeschildpad. Organiseer bijvoorbeeld een sponsorloop of bak koekjes en verkoop deze. Meer tips vind je hier.

2. Heb je geld opgehaald en wil je dit naar ons overboeken? Heel erg bedankt! Het geld kun je overmaken naar het rekeningnummer NL31 RABO 0300.0000.30 ten name van het Wereld Natuur Fonds te Zeist. Vermeld hierbij de code: 201629 + je schoolnaam + de postcode + het huisnummer.

3. Stel ons via educatie@wwf.nl op de hoogte. Als de campagne is afgelopen ontvangen de winnaars vanzelf bericht.

 

Creatiefste klas

1. Verzin met jouw klas een creatieve of ludieke actie om aandacht te vragen voor de zeeschildpad. Geef je klaslokaal een make-over of krijt het hele schooplein vol met het zeeschildpadden (sjabloon zit in het lespakket).

2. Heb je een toffe creatieve uiting bedacht? Deel het op social media en gebruik de hashtag: #PLASTICBENDE. Stuur ook een mailtje naar: educatie@wwf.nl met jullie inzending.

3. Nu maak je kans! Als de campagne is afgelopen ontvangen de winnaars vanzelf bericht.

Toolkit wegwerpplasticvrij

In het kader van de Free the Sea-campagne heeft WWF een toolkit ontwikkeld om scholen te helpen minder (wegwerp)plastic te gebruiken. Door de toolkit te gebruiken kan je als school de eerste stap zetten in het verminderen van plastic. De toolkit bestaat uit een stappenplan, voorbeeldbrief voor ouders en bevat de WWF Free the Sea-campagneposter, die je als school kunt ophangen om je commitment uit te spreken.